Передплата 2024 «Добра кухня»

Російський омбудсмен Москалькова приїде до України

  • 25.06.2018, 18:40
  • 787

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова приїде до України.

Про це йдеться на сайті омбудсмена РФ, передає Еспресо.

Згідно з домовленостями між президентом України Петром Порошенком і президентом Росії Путіним, уповноважена з прав людини в Російській Федерації Москалькова 26 червня планує відвідати засудженого Одинцова, що міститься в СІЗО Києва.

Одинцов входить до складу списків, переданих один одному Москальковою та уповноваженим Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою.

Крім того, Москалькова має намір зустрітися з моряками з судна «Норд», що перебувають на території України.

Зазначено, що метою моніторингового візиту є оцінка дотримання прав громадян, зокрема умов та порядку їх утримання під вартою.

Зазначимо, що 25 березня українські прикордонники в Азовському морі затримали риболовецьке судно «Норд». У Держприкордонслужбі заявили, що члени команди порушили порядок виїзду з тимчасово окупованої території України. Судно, зареєстроване на тимчасово окупованій території А Р Крим, йшло під прапором РФ. На його борту перебував екіпаж у складі 10 осіб. У всіх були паспорти громадян РФ.

А Максим Одинцов, який зараз знаходиться у київському СІЗО, в 2014 році дезертирував до російської армії. Він був затриманий співробітниками СБУ 20 листопада 2016 року біля пункту пропуску «Чонгар» на межі Херсонщини з Кримом. У лютому Одинцов був засуджений Дарницьким райсудом Києва за державну зраду і дезертирство до 14 років позбавлення волі.

Схожі новини