Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українському політв’язню Клиху вводили невідомі ін’єкції, від чого він збожеволів

  • 25.06.2018, 15:58
  • 642

До засудженого у Росії Станіслава Клиха застосовували тортури, серед яких було введення невідомих ін’єкцій під час його перебування у психіатричній лікарні, від чого його психологічне здоров’я різко погіршилось

Про це заявив представник об'єднання родичів політв'язнів Кремля Ігор Гриб, повідомляє Еспресо.TV

За словами матері політв'язня Станіслава Клиха, яка зустрілася з сином після його так званого лікування у психологічній клініці, йому примусово робили ін'єкції невідомих препаратів. Взагалі методи тортур, а також ненадання елементарної медичної допомоги Станіславу, призвели до того, що він збожеволів.

«Станіслав збожеволів через ті тортури, які до нього застосовували під час затримання та попереднього слідства. Не надання медичної допомоги та належні умови утримання — вид тортур, від яких страждають всі політв'язні без виключення», — сказав Гриб

З цим, як і з побиттям при викраденні з території Білорусії, затриманні і перевезенні в РФ зіткнувся і сам Павло Гриб.

Наприкінці серпня минулого року у рідних Станіслава обірвався зв'язок із ним, після чого з'явилася інформація про те, що Клиха начебто утримують у психлікарні.

8 вересня 2017-го правозахисник, представник Медійної ініціативи за права людини Марія Томак повідомила, що Клиха повернули з психіатричної лікарні назад до колонії у місті Верхньоуральськ.

17 жовтня мати українського політв'язня Станіслава Клиха сказала, що її син погано почувається, виснажений психічно і фізично.

Станіслав Клих заперечив свою приналежність до «Правого сектору», а також пояснив характер власного знайомства з громадянкою Росії, до якої він прибув у місто Орел, де й був затриманий.

Наприкінці травня стало відомо, що стан фізичного та психічного здоров'я утримуваного в російській тюрмі українського політв'язня Станіслава Клиха критично погіршується.

8 червня засуджений в Росії Станіслав Клих заявив адвокату, що оголошує голодування.

Схожі новини