Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сенцову передадуть лист від Порошенка

  • 20.06.2018, 20:10
  • 555

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова передала адвокату Олега Сенцова Дмитру Дінзе, який вночі відлітає до колонії в Лабитнангі, лист від Президента Петра Порошенка та першого віце-спікера Ірини Геращенко.

Про це Денісова повідомила у Facebook.

«Зустрілася із адвокатом Олега Сенцова Дмитром Дінзе, який вночі відлітає до Лабитнангі. Я передала йому листи від Президента України та першого віце-спікера Ірини Геращенко для Олега. Хотіла, звісно, особисто передати, але зустріч поки не відбулась… на жаль», — зазначила вона.

За словами Денісової, адвокат розповів, що він був у Олега два тижні тому.

«За його (Дінзе — ред.) словами, на той час він (Сенцов — ред.) тримався добре. Пив воду, йому робили крапельниці з вітамінами і глюкозою. Примусового годування на той час не було. Але зараз точної інформації про стан здоров’я Олега Сенцова немає. Ми домовилися, що завтра, одразу після зустрічі із Олегом, він зателефонує мені та розповість про те, як він почувається.», — зазначила омбудсмен.

Нагадаємо, як писав «ВЗ» Людмила Денісова звернулася до уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової з проханням сприяти звільненню українського політв'язня Олега Сенцова з гуманітарних причин і звернутися з відповідним проханням до президента Росії Володимира Путіна.

Зі свого боку, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готовий подати прохання про помилування Сенцова.

Минулого тижня Денісовій, яка перебуває в Росії, також відмовили у зустрічах з українськими політв'язнями Олегом Сенцовим і Миколою Карпюком.

Схожі новини