Передплата 2024 «Добра кухня»

Український омбудсмен Денісова заявила про зрив домовленостей щодо відвідування політв’язнів

  • 19.06.2018, 13:31
  • 641

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила про зрив домовленостей щодо відвідування політв’язнів російською стороною.

Про це вона повідомила у Facebook.

За її словами, станом на вечір 18 червня із омбудсменом Р Ф Тетяною Москальковою вони домовились, що остання відвідає Кирила Вишинського, директора «Риа-Новости Украина», затриманого в Україні за підозрою у державній зраді. Денісова у той самий час мала відвідати українського режисера Олега Сенцова, утримуваного Росією у колонії в Лабитнангі.

«Ми відвідуємо Олега Сенцова, вона Кирила Вишинського. Більше того, ми даємо їй можливість відвідати Максима Одинцова і Олександра Баранова. А вже після її повернення в Москву ми плануємо спільне відвідування Романа Сущенка. Потім вже подальші кроки по відвідуванню мною Челябінська, де знаходиться Станіслав Клих і Олександр Кольченко. Потім відвідати Миколу Карпюка у Володимирі, пізніше здійснити візит в Ростов і Крим», — розповіла Людмила Денісова про погоджені з російським омбудсменом Тетяною Москальковою плани щодо відвідування українських політв’язнів в Росії.

Втім, за словами Денісової, досягнути домовленості були в чергове зірвані російською стороною. «Такі домовленості були на вчора. Втім, знову нічого не відбулося. Я знову змушена констатувати, що Тетяна Москалькова не приймає рішення, а лише артикулює те, що їй доручили донести. Мене знову запросили на переговори. Я їду, але…», — зазначила Денісова.

18 червня омбудсмени Денісова та Москалькова домовилися відвідати в’язнів у тюрмах України та Росії. Раніше Денісова повідомила, що її поки не допустили до українського політв’язня, журналіста Романа Сущенка, але вона розраховує зустрітися з ним до кінця дня. Заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що недопуск до Олега Сенцова, Миколи Карпюка, Романа Сущенка — скоріше за все, свідчить про «погіршення стану здоров"я українців, психологічного тиску на них».

Схожі новини