Передплата 2024 «Добрий господар»

У центрі Києва зібралося кілька тисяч учасників Маршу рівності

  • 17.06.2018, 10:25
  • 771

Кілька тисяч учасників Маршу рівності пройшли центром Києва в неділю.

Спочатку учасники вишикувалися в колону біля Будинку вчителя, повідомляє «Українська правда».

Активісти тримали плакати «Країна вільних: будь собою», «У своєму місті я ніколи нікого не боятимусь», різнокольорові прапори. Також був помічений плакат «Наварю геям їсти».

Учасники маршу, в основному молодого віку, одягнені в різнокольоровий одяг.

По периметру колони учасники тримають червоно-білу стрічку.

Учасники маршу, в основному молодого віку, одягнені в різнокольоровий одяг.

У Марші рівності в Києві у неділю взяли участь 3,5 тисячі осіб.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час брифінгу після завершення цієї акції, повідомляє Укрінформ.

Забезпечили правопорядок 2,5 тис. поліцейських безпосередньо при проведенні маршу. Решта поліцейських і нацгвардійців забезпечували правопорядок в усіх районах міста Києва, і в нічний час також, і після заходів", — зазначив він.

Загалом, як підкреслив Яровий, на час проведення Маршу рівності за порядком у столиці стежили 5 тис. правоохоронців з підрозділів МВС.

У центрі Києва зранку 17 червня відбувся Марш рівності на захист прав ЛГБТ-спільноти. До учасників акції приєдналися також депутат Європарламенту Ребекка Хармс, держміністр у справах Європи МЗС Німеччини Міхаель Рот, ряд народних депутатів України.

Водночас перед проведенням Маршу рівності поліція затримала близько 60 осіб, які намагалися перешкодити проведенню заходу.

Схожі новини