Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна передала в Міжнародний суд ООН меморандум з фактами про фінансування щодо утисків у Криму та фінансування РФ тероризму в Україні

  • 16.06.2018, 09:32
  • 544

Суду представлені свідчення 7 свідків, що стосуються утисків за національною ознакою в Криму, і 10 — по фінансуванню російською державою тероризму в Україні.

Про це повідомляє DT.UA.

Дотримуючись рішення Міжнародного суду ООН, який розглядає справу «Україна проти Росії» (в якому Київ звинувачує Москву в порушенні Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації), наша країна 12 червня передала меморандум. Це документ, в якому представлені докази провини РФ: коротко викладені факти, на яких ґрунтується позов України, а також сформульовані юридичні аргументи.

Окрім 366-сторінкового меморандуму суддям МС ООН передали додатки, що складаються з 28 томів. Доказова база ґрунтується на матеріалах слідства (у тому числі і Спільної слідчої групи, що розслідує обставини катастрофи MH17) і включає в себе аудіо- та відеозаписи, що супроводжуються перекладом. Також суду представлені свідчення 7 свідків, що стосуються утисків за національною ознакою в Криму, і 10 — по фінансуванню російською державою тероризму в Україні.

«Мета України в МС ООН — не тільки домогтися визнання провини Росії в порушенні конвенцій і отримати фінансову компенсацію, але і змусити Кремль припинити підтримку бойовиків і переслідування українців і кримських татар. Завдання Києва в суді довести, що з боку Москви була послідовність дій, що був умисел російської держави, в результаті якого постраждали люди», — йдеться у статті.

Схожі новини