Передплата 2024 ВЗ

«По кожній людині вивчу документи індивідуально»

Голова Львівської ОДА провів «розбір польотів» через скандал із виділенням землі біля озера Наварія особам, які не мають відношення до учасників АТО

Олег Синютка взяв під особистий контроль скандальну ситуацію із зловживаннями під час виділення земельних ділянок біля озера Наварія (поблизу Львова) учасникам АТО. Як розповів пан Синютка журналісту «ВЗ», він вивчить детальніше документи, по кожній людині індивідуально, а також виїде на місце для огляду ділянок у Пустомитівському районі. «Моя посада зобов’язує мене приймати рішення одноосібно, як і відповідати за ці рішення», — сказав голова ЛОДА.

Тиждень на Львівщині розгорівся скандал довкола виділення земельних ділянок фронтовикам. Після розслідування порталу «Наші гроші» виявилося, що поблизу мальовничого озера Наварія землю (8−10 «соток») отримають не лише учасники АТО, а й відомі львівські бізнесмени, екс-депутати Львівської міської ради. Землю біля озера виділено розпорядженням голови Львівської ОДА Олега Синютки. Із 83 осіб на цю землю претендують щонайменше десятеро, які не мають відношення до АТО. Ба більше, бізнесмени для отримання там земельних паїв оплатили витрати з виготовлення проектів землеустрою. Зокрема, серед власників землі — колишній депутат ЛМР, ресторатор, засновник «Майстерні карамелі» та Tante Sophie Андрій Дзюбан. А також його бізнес-партнер Орест Давидко, який тривалий час працював волонтером АТО.

Олег Синютка 6 червня провів «розбір польотів» під час зустрічі з громадськими організаціями, активістами та волонтерами, які займаються питаннями учасників АТО. Тоді голова ЛОДА заявив, що ініціатори складання списку його «трошки надурили», але не назвав імен відповідальних за зловживання. У понеділок, 11 червня, під час апаратної наради Олег Синютка розповів про хід вирішення цього питання. «Коли я підписував розпорядження, то був свято переконаний, що ми надаємо землю учасникам бойових дій», — сказав він присутнім. Також Синютка доручив дав спецдоручення т. в. о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксані Ткачук. «Маю велике прохання провести службове розслідування — на предмет того, яким чином ці люди проходили через комісію, що створена при облдержадміністрації і перевіряє участь людей в бойових діях на території України», — заявив Олег Синютка. За його словами, розслідування має завершитися в десятиденний термін. Після цього відбудуться зустрічі голови ЛОДА з фігурантами скандального списку і громадськими активістами. Потім губернатор оголосить своє остаточне рішення щодо виділення ділянок біля озера Наварія.

Схожі новини