Передплата 2024 «Добрий господар»

У США голодуватимуть один день на підтримку вимог Сенцова

  • 12.06.2018, 13:18
  • 458

У США за ініціативи Українського конгресового комітету Америки (УККА) люди голодуватимуть упродовж одного дня на підтримку вимог Олега Сенцова.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на офіційний лист-звернення УККА.

«Український Конгресовий Комітет Америки (УККА), найбільший представницький орган для 1,5 млн американців українського походження, закликає українсько-американську спільноту та наших друзів по всьому світу висловити свою солідарність з Олегом Сенцовим, взявши участь у одноденному голодуванні в середу, 13 червня, напередодні Кубку світу ФІФА в Росії», — йдеться у зверненні.

Голодуванням 13 червня українська громада збирається поширити меседж Сенцова, який вимагає звільнення всіх українців, ув'язнених в Росії за політичною мотивацією. В УККА також зауважили, що українські громади в Канаді й Австралії також підтримали цю акцію публічними заявами.

Як зазначили в Організації, це не перший захід, який привертає увагу американської спільноти та державного керівництва до ув'язнення в Росії Олега Сенцова та понад 60-ти інших бранців Кремля. Зокрема, 1 червня УККА адресував листа про це президентові США Дональду Трампу та лідерам американського Конгресу.

Схожі новини