Передплата 2024 ВЗ

Amazon і eBay припинили продаж небезпечних розумних іграшок

  • 07.06.2018, 20:18
  • 872

Компанії Amazon і eBay відкликають смарт-іграшки CloudPets з продажу через побоювання, що вони можуть шпигувати за своїми власниками.

Дослідження показало, що мільйони голосів власників іграшок зберігалися онлайн без належного захисту, пише BBC.

«Здається, що відмова в продажу товарів, які ставлять під загрозу безпеку і приватність людей — єдиний шлях змусити дизайнерів і виробників думати про можливі ризики», — заявила Анжела Сессі, професор технологій в Університетському коледжі Лондона.

CloudPets — м'які іграшки, в які вбудовані мікрофон і динамік. Вони дозволяють дітям записувати і програвати голоси друзів і членів сім'ї, які можна завантажити в мережу через додаток, пов'язане з Bluetooth.

У лютому 2017 року з'ясувалося, що мільйони голосів власників іграшок зберігалися онлайн без належного захисту. Лондонська дослідницька компанія Context Information Security помітила іншу проблему з іграшками, — виявилося, що за їх власниками можна шпигувати без авторизованого доступу.

«Будь-хто може підключитися до іграшки, коли вона включена і не підключена до іншого пристрою. Bluetooth LE зазвичай працює на відстані від 10 до 30 метрів, тому будь-хто поза домом може підключитися до іграшки, скачати аудіо і отримати аудіо з мікрофона», — повідомили в Context Information Security.

Більш того, була виявлена ​​нова проблема: додаток в іграшках перенаправляє користувачів на інтернет-сайт, реєстраційний домен якого зник. Небезпека цього полягає в тому, що хакери можуть використовувати цю адресу, щоб здійснювати подальші кібератаки на сім'ї, які мають «іграшки-шпигуни».

«Я сама — мама двох маленьких дітей. Коли в світі, де крадіжка і злив персональних даних стають рутиною, а товари на зразок CloudPets можуть залишатися на полицях магазинів, безпека і приватність моїх дітей виявляються під все більшою загрозою», — розповіла ВВС віце-президент Mozilla Ешлі Бойд.

Walmart і Target, як повідомляють, також увійшли в число компаній, які припинили продажі «іграшок-шпигунів» в США. Хоча іграшки вже вилучені з продажу на Amazon в США, вони все ще продаються в Британії.

Схожі новини