Передплата 2024 ВЗ

Львівський психоневрологічний диспансер переїде у Винники

У Львівському обласному клінічному психоневрологічному диспансері, що на вулиці Коциловського, планують скоротити адміністрацію, бухгалтерію та харчоблок.

Стаціонар диспансеру перенесуть у Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих у Винниках. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

Долю вивільненого приміщення на Коциловського вирішуватиме обласна рада. «Відділення стаціонару психоневрологічного диспансеру буде розміщене у госпіталі інвалідів і репресованих у Винниках. Те, що стосується консультативної допомоги, буде працювати надалі. Пацієнти, які будуть потребувати психіатричної допомоги, будуть госпіталізовуватись у психіатричну лікарню», — розповіла Ірина Микичак.

Також чиновниця додала, що кількість ліжок у психлікарні зменшиться. Такі зміни йдуть через загальну реорганізацію психіатричної служби у Львівській області. «Мова про об’єднання кадрової служби, адміністрації, бухгалтерії, харчування тощо. Децентралізація психіатрії означає, що не має бути 100 відділень психіатричної лікарні. Не мають пацієнти, які мають розлади психіки, всі лежати у психіатричній лікарні. У звичайних лікарнях, такі як обласна клінічна, обласна дитяча, мають бути відділення кризових станів», — пояснила пані Микичак.

Схожі новини