Передплата 2024 «Добра кухня»

«Фонд Путіна фінансує людей Пашинського»: Герман назвав ім’я куратора

  • 01.06.2018, 10:32
  • 805

Борис Герман, підозрюваний в організації «вбивства» журналіста Аркадія Бабченка, заявив, що співпрацював із українською контррозвідкою і виявляв російських агентів і вплив.

Про це заявив він під час засідання у Шевченківському суді, передає Українська правда.

«До мене звернувся дуже давній мій знайомий, який зараз живе в Москві. Під час спілкування з'ясувалося, що він займається в фонді Путіна саме організацією безпорядків в Україні», — сказав він.

Пізніше Герман уточнив, що це громадянин України і цю інформацію він передав українській контррозвідці.

«Звати його В'ячеслав Пивоваркін. Він відповідає у фонді Путіна, в приватному фонді, за організацію терористичних актів і державного військового перевороту на наступних виборах президента, конкретно відповідає за всю Україну. Ось і все», — сказав Герман.

«Це може звучати, як казка, чи містика, але це все підтверджується документами. Так вийшло, що я цю людину знав давно, ще до того як він жив в Україні», — сказав він.

Герман також розповів, що ним було виявлено багато шляхів доставки грошей з Росії в Україну.

«(Було виявлено — ред.) багато політичних діячів, що користуються цими грошима, політичних партій, що користуються цими грошима, планів особистого фонду Путіна для повалення насильницьким шляхом влади в Україні», — сказав він.

«Були виявлені, наприклад, партія „Розумна сила“ фінансується цим фондом, приватним фондом Путіна. В оточенні Пашинського є люди, які фінансуються цими людьми і я не знаю, чим сам Пашинський не фінансується цими людьми. Це треба з'ясовувати», — додав Герман.

Водночас, прокурор заявив, що інформація про співпрацю Германа з контррозвідкою не відповідає дійсності.

Як відомо, слідство попросило арештувати підозрюваного в організації «вбивства» російського журналіста Аркадія Бабченка.

Пізніше адвокат підозрюваного в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко Євген Солодко заявив, що його підзахисний відомий волонтер є директором компанії з виробництва зброї Борис Герман.

Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок на порозі свого будинку у Києві. За фактом вбивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

Затриманому громадянину України Борису Герману 30 травня повідомлено про підозру у приготуванні до організації вчинення терористичного акту, який повинен був спричинити загибель людини, тобто вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 К К України.

31 травня Шевченківський районний суд міста Києва обрав для Германа запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці без визначення розміру застави.

Схожі новини