Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Держдеп США про MH17: Росія має припинити брехати

  • 25.05.2018, 18:56
  • 465

США цілком довіряють висновкам міжнародної слідчої групи щодо розслідування збиття літака «Малайзійських авіаліній» 2014 року на контрольованій проросійськими сепаратистами території Донбасу.

Про це йдеться в заяві речниці Державного департаменту США Хізер Ноєрт, поширеній у четвер, 24 травня, повідомляє DW.

Оприлюднені раніше цього ж дня висновки слідчої групи «підтверджують і додають деталі до того, що ми говорили в перші дні після трагедії, що MH17 було збито ракетою з російського ЗРК „Бук“, випущеної з території на Сході України, що контролювалася РФ та керованими нею бойовиками», зазначається в заяві. «Росії пора припинити брехати», — закликала Ноєрт.

Як повідомлялося, коментуючи висновки слідства, напередодні в ЄС також закликали Москву зробити свій внесок у розслідування обставин катастрофи Boeing рейсу MH17. Натомість у міноборони РФ вкотре відкинули усі обвинувачення у причетності до збиття літака.

Нагадаємо, в четвер об'єднана слідча група з розслідування катастрофи МН17 «Малазійських авіаліній» заявила, що літак було збито з ЗРК «Бук», завезеного на контрольовану проросійськими сепаратистами територію Донбасу з РФ. Як повідомив представник слідчої групи Вільберт Пауліссен на прес-конференції в Нідерландах, «Бук», з якого збили літак, було взято з 53-ї ракетної бригади російської армії, дислокованої Курську.

Боїнг-777″ авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) — Куала-Лумпур (Малайзія), за даними слідства, було збито в липні 2014 року. Усі 298 людей, які перебували на борту літака, загинули.

Схожі новини