Передплата 2024 ВЗ

Напад на на екс-лідера одеського «Правого сектору» Стерненка: активіст вбив свого нападника (+18)

  • 25.05.2018, 13:25
  • 688

У ніч з 24 проти 25 травня на колишнього активіста одеського осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка двоє невідомих здійснили замах.

Чоловік зумів захистити себе та завдав смертельного удару одному із нападників. Інший — втік, повідомляє 24 канал.

Про напад сам Стерненко повідомив на своїй сторінці у Facebook, де також велась відеотрансляція.

Напад на екс-керівника одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка, поліція розслідує за статтями «умисне вибство», «замах на умисне вбивство» і «нанесення тяжких тілесних ушкоджень».

Про це повідомив радник начальника Одеської поліції Руслан Форостяк, передає Громадське.

Радник поліції уточнив, що це попередня кваліфікація, оскільки Кримінальний кодекс зобов’язує відкривати статтю «умисне вбивство» після неприродньої смерті людини.

«Замах на умисне вбивство, умисне убивство і тяжкі тілесні ушкодження, це попередні кваліфікації», — сказав Форостяк.

За словами Форостяка, поліція зранку вилучила відео із камер спостереження і попередньо встановила хронологію подій, але поки не повідомляє деталей.

«Попередньо ми справді отримали інформацію, що загиблий чоловік має відношення до Збройних сил України, а саме 25-ї бригади. Ознаки цього є. Але наразі ми не отримали ще інформації від військових, аби підтвердити цю інформацію», — додав Форостяк.

Зараз Стерненко перебуває у лікарні, його життю нічого не загрожує. Також у лікарні перебуває інший нападник, якого затримали за кілька годин після нападу, коли той переховувався.

«Ми вважаємо, що це відповідь на нашу громадянську позицію. Це вже не перший напад і ми просили поліцію надати Сергію охорону. Охорону так і не надали, ви бачите, до чого це призвело», — сказала у коментарі Громадському дружина Стерненка Наталія Усатенко.

Схожі новини