Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Посадовий оклад мера Львова підвищили з 8 до 11 тисяч гривень

Перший заступник мера зароблятиме від семи до 10 тисяч «голої ставки».

Кабмін щедро збільшив посадові оклади мерам міст обласного значення, головам обласних рад та керівникам об’єднаних територіальних громад. Так, новий оклад голів обласних рад — 15,4 тис. грн, а мерів міст-мільйонників — 12,2 тис. грн. Мерам інших міст, залежно від їх групи підняли оклади до 9,8 — 11,9 тис. грн. Перший заступник мера зароблятиме від семи до 10 тисяч «голої ставки» (їм також належиться надбавка, премії, які розраховуються від посадового окладу). Оклад заступників міських голів — від 6,6 тис. грн. до 9,9 тисяч.

Згідно з постановою уряду, оклад керуючого справами виконкому — 8,4 тис. грн., головного бухгалтера мерії — 6,3 тис. На тисячу менше зароблятиме завідувач сектору міської ради. Посадовий оклад головного спеціаліста — 4,1 тис. грн. Найменший оклад матиме спеціаліст — 3,3 тис. грн.

Як заживе по-новому міський голова Львова Андрій Садовий? Торік у своїй електронній декларації (вона також розміщена на сайті Львівської міської ради) Андрій Садовий оприлюднив 491 тисяч 780 гривень річного доходу (місячний заробіток на посаді мера — 41 тис. грн.). Його дохід складає зарплата на посаді мера, також задекларував бренд партії «Самопоміч». На банківському депозиті мер Львова тримає 3 957 грн. Решту банківських рахунків та готівки зберігаються на депозиті в його дружини Катерини-Кіт Садової.

У бухгалтерії виконавчого комітету Львівської міської ради журналісту «ВЗ» сказали, що наразі до них не надходила нова постанова Кабміну, яка передбачає більші оклади для міського голови, його заступників та посадовців. Згідно із законодавством, сьогодні оклад Садового — 8,5 тис. грн. «У січні 2018 року заробітна плата міського голови Львова «на руки» становила близько 18 тис. 805 грн, у лютому — 27 тис. 200 грн., у березні — 36 тис. 599 грн, у квітні — 37 тис. 321 грн., — повідомили «ВЗ» у прес-службі Львівської міської ради. — Також міський голова щомісячно перераховує 10% заробітної плати на будівництво «Університетського містечка» Українського католицького університету. А у лютому 2018 року перерахував зі своєї зарплати 10 тис грн. для благодійного фонду «Християнський центр допомоги «Анни-Марії», проект «Соціальна комора».

Схожі новини