Передплата 2024 «Добра кухня»

Творці «Гри престолів» знімають у Вільнюсі міні-серіал про Чорнобиль

  • 13.05.2018, 18:19
  • 589

Над фільмом від HBO працює понад п’ятсот литовських компаній та постачальників.

У вільнюському районі Фабіенішкес знімають мінісеріал про катастрофу АЕС у Чорнобилі. Про це пише «Польське радіо»

Фільм розказує про події, що відбулися після вибуху реактора в 1986 році. Головні герої спробують пояснити, чому трапилася катастрофа, але також у фільмі побачимо евакуацію мешканців та хід рятувальної операції. Зйомки серіалу триватимуть з 10 по 17 травня.

Як зазначається, творці серіалу в знак подяки для жителів приведуть в порядок громадський простір. На алеї району Фабіенішкес вже висаджують троянди і упорядковують територію — відпмивають графіті. Крім того планується, що після закінчення зйомок побудують новий дитячий майданчик, а старий перефарбують. У мерії

Вільнюса кажуть, що вартість робіт становитиме близько € 27 тис., повідомляє місцеве самоврядування, а через зйомки серіалу зміниться графік руху громадського транспорту.

Над фільмом загалом працює понад п’ятсот литовських компаній та постачальників.

Нагадаємо, у березні ZAXID.NET писав, що у міні-серіалі про Чорнобиль зіграють відомі американські актори Емілі Вотсон («Розсікаючи хвилі») та Стеллан Скарсгард («Німфоманка», «Дівчина з татуюванням дракона»).

«Чорнобиль» — спільний 5-серійний проект HBO і Sky, анонсований у липні 2017 року. Головну роль зіграє британський актор Джаред Гарріс («Корона», «Загадкова історія Бенджаміна Баттона»). Саме він зіграє радянського вченого Валерія Легасова, який вестиме розслідування катастрофи.

Схожі новини