Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівщина серед лідерів областей із впровадження медичної реформи

  • 03.05.2018, 14:10
  • 520

Львівщина успішно впроваджує медичну реформу.

Про це в ефірі телеканалу «Перший Західний» під час зустрічі із відомими журналістами Львівщини розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка, повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Медична реформа — це, мабуть, один із найскладніших процесів, які відбуваються. І всі прекрасно розуміють, що так, як сьогодні функціонує система охорони здоров’я, тривати далі не може і обов’язково потрібно було робити кроки вперед. Якщо говорити про медичну реформу на Львівщині, то ми 100% не пасемо задніх. І якщо брати до прикладу наш проект „Онкопревенції“ — це фінансування за кошти Світового банку боротьби з онкологією, то ми є найкращими серед всіх областей. Якщо говорити про укладення угод із сімейними лікарями — ми в першій п’ятірці по темпах. Якщо говорити про перетворення закладів в некомерційні прибуткові комунальні заклади охорони здоров’я, то на сесії обласної ради одразу були прийняті всі рішення з цього питання. Нам сьогодні не вистачає великої суми коштів, які треба одноразово інвестувати у сферу охорони здоров’я. При всій професійності наших лікарів — якщо в них не буде сучасного обладнання, вони не зможуть конкурувати», — наголосив Олег Синютка.

Зупинився очільник області і на екстреній медичній допомозі та первинній медичній ланці, які як наголосив Олег Синютка, є сьогодні ключовими в межах реформи.

«Екстрена медична допомога — це та допомога, яка може бути необхідна людині будь-якого віку та статусу. Первинна медична ланка — є сьогодні ключовою річчю, адже саме там є найбільша кількість людей, які потребують допомоги. Другою важливою річчю — є екстрена медична допомога. Це швидка медична допомога, яка приїде вчасно та надасть кваліфіковану допомогу нашим мешканцям», — додав Олег Синютка.

Схожі новини