Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У ГПУ розкрили причини обшуків у порту Фірташа

  • 27.04.2018, 17:57
  • 705

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) заявили, що проведені напередодні обшуки в морському спеціалізованому порту Ніка-Терра, який належить бізнесменові Дмитру Фірташу, пов’язані з розслідуванням справи за фактом умисного ухилення від сплати податків підприємствами-експортерами сільськогосподарської продукції.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«У ході досудового розслідування встановлено, що ряд суб'єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності здійснював незаконну підприємницьку діяльність, спрямовану на переміщення сільськогосподарської продукції за межі території України», — сказано у повідомленні.

Також наголошується, що придбання сільськогосподарської продукції підприємствами документально не було відображено, а для її виробництва у компаній були відсутні необхідні наступні умови: власні або орендовані земельні ділянки, складські приміщення, транспортні засоби, основні засоби, наймані працівники, що свідчить про проведення операцій з легалізації товарів невстановленого походження.

Слідством встановлено, що експортована продукція закуповується у населення за готівку, без відповідного утримання податку на доходи фізичних осіб. Крім того, зазначеними підприємствами не декларується і відповідно не сплачується податок на прибуток.

Згідно з рішенням Печерського районного суду Києва, обшуки також були проведені в Миколаївському морському торговому порту і у компанії ТІС-Зерно.

Схожі новини