Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Законодавство лояльне до крадіїв», — Валерій Середа

Керівник обласного управління Національної поліції прокоментував найрезонансніші справи і розповів про ситуацію з вуличною злочинністю

Валерій Середа, очільник ГУНП у Львівській області в ексклюзивному інтерв’ю «Високому Замку», заявив, що часто його підлеглі є обмеженими в діях, коли йдеться про вуличну злочинність.

«Вулична злочинність завжди була. Сказати, що вона підвищилася, навпаки, статистика говорить про інше. Удвічі зросла кількість підозр, а це означає, що ці справи скерують до суду і зловмисники будуть притягнуті до відповідальності, — заявив Валерій Середа. -Ми вже знаємо як доводити у правовому полі їхню вину. Але на це потрібен час. Щоб їх вирахувати, зібрати доказову базу. Ми ж не екстрасенси! А законодавство лояльне до таких крадіїв. У нас є люди по яких відкрито по п'ять-шість кримінальних проваджень. Ми їх ловили, затримували. Суд їх не арештовує, бо це вважається неважкий злочин. І коли в суді розглядається питання щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності, це в основному штрафи або умовний термін. Максимум вони перебувають у відділку за такий злочин три години».

Повністю інтерв’ю з керівником Головного управління Національної полінії у Львівській області читайте у тижневику «Високого Замку» у четвер або згодом на нашому сайті.

Схожі новини