Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Держдепі назвали умови для уникнення нових авіаударів по Сирії

  • 16.04.2018, 12:38
  • 559

Офіційний представник Держдепу США Гізер Нойєрт заявила, що Сирії необхідно задекларувати решту запасів хімічної зброї, щоб уникнути повторних ракетних ударів і повернутися до формату Женевських мирних переговорів.

В інтерв'ю телеканалу Fox News вона також звинуватила Росію в зриві зусиль світової спільноти щодо припинення терору Башара Асада проти власного народу, повідомляє Голос Америки.

Нойерт наголосила, що женевський процес — це єдина можливість руху вперед.

«Росія та Іран намагалися вибудувати Астанинський процес, Сочинський процес — нічого з цього не спрацювало, тому що Іран і Росія в цих випадках виступали гарантами», — додала вона.

За словами представника Держдепу, метою ракетної атаки США і їх союзників на об'єкти, пов'язані з хімічною зброєю в Сирії, було «показати світу, що використання хімічної зброї та вбивство ні в чому не винних цивільних осіб неприпустиме».

На запитання ведучого про те, як США реагують на звинувачення з боку Росії в порушеннях ними міжнародного права, Нойєрт відповіла своїм питанням: «Як щодо того, щоб Росія подбала про життя невинних жінок і дітей? Росія продовжувала зривати всі зусилля в ООН, що вживаються для притягнення Сирії до відповідальності. у 2013 році Росія пообіцяла світу, що вона допоможе Сирії позбутися її хімічної зброї, але не змогла цього зробити. Росія стала гарантом Сирії — і в цьому теж зазнала невдачі».

Вона заявила, що Росія проводить кампанію з дезінформації щодо подій в Сирії.

«Вони просто брешуть і намагаються вивернути цю історію — ми вже відзначаємо, що безліч російських тролів по всьому світу намагаються перегорнути цю історію з ніг на голову, але нам відомі факти — нам, британцям, французам, НАТО. Сирія відповідальна за те, що вона вже занадто довго творить зі своїм народом, і в цьому її підтримували Росія і Іран «, — зазначила Нойєрт.

Схожі новини