Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Афганістані знайшли українця з Волині, який зник 30 років тому

Ігор Бєлокуров зник безвісти під час радянської інвазії в цю країну

В Афганістані найімовірніше знайшли безвісти зниклого українця Ігоря Бєлокурова — колишнього солдата радянської армії родом із села Велика Глуша Любешівського району. У цій азійській країні волинянин зник 1988 року під час радянсько-афганської війни. Відео із українцем з'явилося в інтернеті 29 березня, пише zaxid.net з посиланням на «Волинь24».

У відеоролику чоловіки-геологи з України стверджують, що знайшли земляка у гірській місцевості. Вони припускають, що це може бути Бєлокуров Ігор Вікторович, 1963 року народження, який був призваний до лав радянської армії 29 вересня 1981 року і служив у військовій частині № 71 176. Військове звання — прапорщик.

Чоловік зник 9 квітня 1988 року в провінції Кандагар.

Ігор Бєлокуров до "відрядження" в Афганістан
Ігор Бєлокуров до "відрядження" в Афганістан

Як розповідають у відеоролику, він потрапив у полон, згодом прийняв іслам і залишився жити в Афганістані. Наразі він уже не вміє розмовляти українською, утім постійно повторює єдине слово «Волинь».

На Волині у вояка залишилася стара мати, яка чекає на сина вже 30 років.

«Стовідсотково стверджувати, що це — він, поки що рано. На часі — взяття ДНК-експертизи, вироблення документів знайденому солдату, перевезення його в Україну. Наразі ж цим уже займається багато небайдужих людей і чи не найбільше — Андрій, який і знайшов радянського солдата та поширив про нього інформацію. Він нині часто спілкується з мамою Ігоря Білокурова, хоче знову їхати в Афганістан, аби усіляко добиватися визволення чоловіка», — пише волинська газета «Нове життя».

Схожі новини