Передплата 2024 «Добра кухня»

ЄС зобов’яже соцмережі і месенджери надавати дані користувачів за запитом поліції

  • 30.03.2018, 17:55
  • 1 219

Єврокомісія оприлюднила проект, згідно з яким програми обміну повідомленнями та інші цифрові служби будуть зобов’язані надавати дані користувачів правоохоронним органам протягом 10 днів після отримання запиту.

Для екстрених випадків вказаний термін в 6 годин, передає «112 Україна» з посиланням на Euractiv.

Згідно з проектом, правила будуть поширюватися на всі технологічні компанії, які можуть володіти так званими електронними доказами, необхідними для проведення кримінальних розслідувань, незалежно від територіального розташування самих компаній та їх серверів.

У числі тих, хто підпадає під нові правила — соцмережі, включаючи Facebook і Twitter, «хмарні мережі», реєстри доменних імен, а також форуми на платформах електронної комерції — «цифрові ринки, які дозволяють споживачам і/або трейдерам укладати однорідні транзакції».

Нові правила планують ввести в зв'язку з збільшенням використання різних онлайн-сервісів і додатків при плануванні і організації злочинів.

Реформу планують запустити вже 17 квітня.

Раніше повідомлялося, що в США планують вимагати дані про сторінки в соцмережах у всіх прохачів віз, в тому числі і в'їжджають в країну для навчання і роботи.

Схожі новини