Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зима не відступає: 30 березня частину Україну накриють сильні дощі зі снігом

  • 29.03.2018, 20:55
  • 1 212

Західні і північні області України завтра залиє сильними дощами з мокрим снігом

Про це повідомляє Укргідрометцентр на сторінці у Facebook.

«У західних та північних областях невеликий мокрий сніг і дощ, в Карпатах помірні опади, на решті території без опадів. На дорогах північно-східної половини подекуди ожеледиця. У центральних та південних областях вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-західний, 5−10 м/с.
Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, на Сумщині та Харківщині 4−9° морозу; вдень 3−8° тепла, у південних областях, на Закарпатті та Прикарпатті 9−13°», — йдеться у повідомленні.

Синоптик Наталка Діденко додала, що таку погоду в Україні сформує атмосферний фронт, який принесе опади у західні та північні області.

«Завтра до нас знову прийде атмосферний фронт і принесе опади у західні та північні області. І ці опади найближчої ночі можуть бути у вигляді снігу та мокрого снігу. Вдень у п'ятницю атмосферу попустить, все ж переважатимуть дощі, хіба на Чернігівщині та Сумщині може ще політати сніг.
У східних областях, на Півдні та у центральній частині (окрім Вінниччини) завтра переважатиме суха погода. Температура повітря почне вибиратися із снігових завалів пізнього березня. Найвищою вона буде на Півдні та Заході, вдень до +5+11 градусів. У більшості областей +3+7 градусів. Найхолоднішими залишаться Чернігівщина, Сумщина та Харківська область — там 0+4 градуси навіть вдень. У Києві вночі — мокрий сніг, вдень 30-го березня — дощ. Температура повітря вночі 0, -1 градус, вдень у п'ятницю до +3+5 градусів», — написала синоптик.

Схожі новини