Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Юна Снігур «заклювала» легендарну Халеп

20-річна українка — авторка найбільшої сенсації на старті тенісного US Open у Нью-Йорку

Свою сенсаційну перемогу над тенісисткою з топ-10 світового рейтингу 20-річна Дарія Снігур присвятила Україні. Фото wtatennis.com
Свою сенсаційну перемогу над тенісисткою з топ-10 світового рейтингу 20-річна Дарія Снігур присвятила Україні. Фото wtatennis.com

Ну хто вірив у те, що 20-річна українська тенісистка Дарія Снігур у своєму першому в кар'єрі матчі в основній «сітці» US Open переможе одну з фавориток нью-йоркського «шолому», легендарну румунку Симону Халеп? Але саме так і сталося!

Перший сет Снігур (124-та у рейтингу WTA) зіграла дуже впевнено, а Халеп, навпа­ки, налаштуватися на відверту аут­сайдерку не змогла. Як наслідок, перемога українки з рахунком 6:2. Утім, Халеп є Халеп, і другий сет це яскраво підтвердив. Румунка зі­бралася, і юна українка під тиском досвідченої суперниці стала поми­лятися… Другий сет легко взяла Халеп — 6:0.

Здавалося б, усе в цьому мат­чі вирішено. У третьому сеті фаво­ритка мала просто знищити нахаб­ну вискочку… Але не так сталося, як гадалося. Дарія знову заграла так, як у першому сеті, й повела з рахунком 5:1! Утім, Симона не зда­валася, і скоротила відставання до 5:4. На щастя, більшого українка румунці не дозволила (6:4 у вирі­шальному сеті), здобувши поки що свою найбільшу за всю дорослу кар'єру перемогу. (2019 року Да­рія Снігур була чемпіонкою юніор­ського Вімлбдону).

«Я дуже щаслива, — розпові­ла киянка після поєдинку. — Хочу подякувати Симоні за цей чудо­вий матч, це чудовий досвід для мене… Це був матч для України, для моєї родини, для всіх, хто за мене вболівав. Дякую усім. Слава Україні!».

До речі, у перемозі Дарії Сні­гур є й львівський «слід». Її тренує латвійська фахівчиня Лариса Не­йланд, яку в місті Лева, де вона народилася, добре пам’ятають як знамениту тенісистку Ларису Сав­ченко.

Суперницею Снігур у другому колі US Open буде канадійка Ре­бекка Маріно (106-та в рейтингу WTA), яка на старті турніру пере­могла польку Маґдалєну Френх — 6:2, 6:3.

Інша українська тенісистка, Да­яна Ястремська, у своєму першо­му матчі на US Open програла Ме­дісон Кіз зі США — 6:7, 3:6.

Іще три українки стартували в основній «сітці» нью-йоркського «мейджора» 30 серпня. Суперни­цею Ангеліни була Бернарда Пера (США), Лесі Цуренко — Паула Ба­доса (Іспанія), а Марти Костюк — Маяр Шериф (Єгипет).

Схожі новини