Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Німеччина дозволила будівництво «Північного потоку-2»

Процедури отримання дозволів в інших чотирьох країнах вздовж маршруту газопроводу — Росії, Фінляндії, Швеції і Данії, йдуть за графіком

У вівторок, 27 березня, компанія «Північний потік-2» (Nord Stream-2 AG) отримала дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу в німецькій ВЕЗ (виключній економічній зоні). Про це повідомили в прес-службі компанії.

«Федеральне відомство з судноплавства і гідрографії видало дозвіл на будівництво 30-кілометрової ділянки, згідно з Гірничим законом ФРН. Попередньо 31 січня 2018 року Гірниче відомство Штральзунда видало дозвіл на будівництво та експлуатацію морської ділянки газопроводу „Північний потік — 2“ в територіальних водах Німеччини (в межах 12 морських миль) і його сухопутної частини», — сказано в повідомленні.

Одночасно у відомстві наголошують, що процедури отримання дозволів в інших чотирьох країнах вздовж маршруту газопроводу — Росії, Фінляндії, Швеції і Данії, йдуть за графіком. «Nord Stream 2 очікує отримати решту дозволу в найближчі місяці до початку будівництва в 2018 році», — додали у відомстві.

Схожі новини