Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розробник «Новачка» розповів про страшні наслідки отруєння Скрипаля та його дочки

  • 13.03.2018, 16:58
  • 1 087

Колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка, отруєні смертельним нервово-паралітичним газом «Новачок», не зможуть оговтатися від дії газу.

Про це розповів інформатор, який сповістив світ про секретну програму хімічної зброї в Росії, Віл Мірзаянов, повідомляє УНІАН з посиланням на The Telegraph.

Мірзаянов, доктор хімічних наук, який працював у центрі радянської програми, заявив, що Росія є єдиною країною, здатною виробляти такий потужний нервовий агент, і він попередив, що можуть занедужати ще багато людей.

«Це, принаймні, в 10 разів більше, ніж будь-який відомий нервовий агент. Плюс практично невиліковний», — розповів він виданню.

«Ці люди померли — цей чоловік (Скрипаль. — ред) і його дочка. Навіть якщо вони виживуть, вони не оговтаються», — сказав Мірзаян.

Нагадаємо, увечері 5 березня стало відомо, що у Великій Британії з сильним отруєнням невідомою речовиною було госпіталізовано 66-річного російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля, якого суд у Москві визнав винним у шпигунстві на користь британської служби зовнішньої розвідки MI-6. Разом з ним у лікарню потрапила його донька.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей заявила в парламенті про те, що Сергій Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії. За словами прем'єра, була застосована нервово-паралітична отруйна речовина нового покоління під назвою «Новачок».

Схожі новини