Передплата 2024 «Добра кухня»

Фіни дають 15 млн. євро на українську освіту й енергоощадність

А представництво Євросоюзу в Україні повідомило, що ЄС виділив 17 млн. 230 тисяч євро на підтримку науки та інновацій в Україні за освітньою програмою “Горизонт 2020»

Відчутну фінансову підтримку Україні у проведенні реформ надає і Фінляндія. У 2018-2021 роках ця країна виділить зі свого бюджету 15 млн. євро — кошти буде спрямовано на проекти у сфері освіти й енергоефективності. Саме у цих питаннях фіни досягли великого успіху.

За повідомленням “Німецької хвилі”, про готовність підставити плече українській владі у здійсненні економічних і соціальних перетворень заявив міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні під час свого візиту до Києва. Гість також нагадав, що з 2014-го, відколи почалася російська агресія проти України, Гельсінкі надав допомогу Києву на 34 млн. євро. Водночас глава зовнішньополітичного відомства Фінляндії хотів би бачити активніші зміни в Україні, насамперед, у сфері боротьби з корупцією.

За кілька днів перед цим візитом Сойні до Києва уряд України схвалив проект угоди з Фінляндією про надання останньою допомоги на реформу шкільної освіти в Україні. За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, проект “Фінська підтримка реформи української школи” втілюватиметься упродовж чотирьох років, на нього Фінляндія виділить приблизно 6 млн. євро. Цю суму буде спрямовано на підвищення кваліфікації вітчизняних педагогів, популяризацію освіти, а також покращення освітнього середовища шкіл у межах реформи “Нова українська школа», яка розпочнеться 1 вересня.

Тим часом, представництво Євросоюзу в Україні повідомило, що ЄС виділив 17 млн. 230 тисяч євро на підтримку науки та інновацій в Україні за освітньою програмою “Горизонт 2020». Цю суму на реалізацію своїх проектів отримають 83 українські організації, в тому числі виші, дослідні установи та представники приватного сектора.

Схожі новини