Передплата 2024 ВЗ

Через мороз “вклякають” автобуси

Щоб не загусла солярка, подекуди до неї доливали бензину

Не тільки снігові замети паралізують дорожній рух, а й сильні морози. Через різке падіння температури (у моєму батьківському селі вона сягала мінус 25) у минулу неділю-понеділок велика кількість громадського та приватного транспорту у західних областях країни не відправилася у рейси.

У Львові з десяти автобусів, які мали курсувати по маршруту № 19 (вул. Щурата — пр. Червоної Калини), з парку виїхали лише два. Схожі проблеми виникали і на інших напрямках. Експлуатаційники пояснюють це тим, що через аномальний мороз в автобусах замерзла повітряна система. В основному з цієї причини 25 лютого у Львові замість 507 автобусів на маршрути виїхали лише 236.

Через холоднечу виникали труднощі і під час міжобласних перевезень. У зв’язку з тим, що загусла солярка, не змогли доправити пасажирів до Львова автобуси з Підгайців (Тернопільська область), Рогатина (Івано-Франківська обл.). Водії кажуть: машини старих моделей з різкими перепадами температур справляються успішно, а от нові марки автобусів з “більш делікатною” паливною системою сильного морозу не витримують. Цікаво, чому цього не передбачили конструктори? А також не врахували цього власники транспортних фірм, купуючи “холодовразливі” автобуси?

Досвідчені шофери знаходили вихід і у таких ситуаціях: авторові цих рядків один з них сказав, що у бак солярки долив півлітра бензину, що не дозволило рідкому пальному перетворитися на желе. Однак фахівці застерігають: такий “коктейль” може вивести двигун з ладу.

Схожі новини