Передплата 2024 ВЗ

Кокаїновий скандал навколо російського посольства: стали відомі подробиці

  • 24.02.2018, 12:45
  • 1 008

Російський журналіст Костянтин Еггерт вказав на важливу деталь у скандалі з виявленням сотень кілограмів кокаїну в Аргентині в російській дипломатичній пошті.

Про це журналіст написав на своїй сторінці в Facebook, передає Апостроф.

"Я сам в молодості недовго працював у посольстві і добре пам'ятаю, що дипломатичну пошту ніколи не залишають без нагляду. Вкласти туди без участі офіцера(ів) безпеки в посольстві і дипкур'єра(ів) м'яко кажучи, нелегко. Залишається питання: чи звернувся посол РФ в поліцію за погодженням з "погонами" в місії або ж він вважав, що вони "в долі", і тому пішов до аргентинців? Тому що тренд на вирішення цього питання своїми силами без виносу сміття з хати - це перший і головний інстинкт в таких випадках", - зазначив Еггерт.

Його публікацію прокоментувала і офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Додамо, що міністерство закордонних справ Росії 23 лютого дало офіційний коментар з приводу кокаїнового скандалу:

"Вантаж, про який йде мова, був виявлений готовим до відправлення півтора року тому в одному з допоміжних будівель Посольства Росії в Буенос-Айресі – шкільно-житловому комплексі. Як було встановлено, він належав працівникові технічного складу установи, який закінчив до того часу відрядження за строковим трудовим договором".

Нагадаємо, як писав ВЗ у дипломатичній пошті посольства Росії в Аргентині виявили майже 400 кг кокаїну.

Схожі новини