Передплата 2024 ВЗ

У дипломатичній пошті посольства Росії в Аргентині виявили майже 400 кг кокаїну

  • 23.02.2018, 15:55
  • 1 000

Аргентинські поліцейські арештували членів злочинного угруповання, які переправляли кокаїн з Аргентини до Росії.

Про це повідомляє ТСН.

Ще рік тому, в грудні 2016-го, в російській дипломатичній пошті в Аргентині виявили 389 кілограмів кокаїну. Наркотики у 12 валізах хотіли переправити до Росії, аби продати в кілька разів дорожче під час проведення Чемпіонату світу з футболу.

Тоді про знайдені наркотики до поліції заявив російський посол. Підозрілі валізи були в будівлі коледжу російського посольства в Буенос-Айресі. Поліція тоді вирішила не розголошувати це, аби заарештувати всіх причетних. Замість кокаїну у валізи перепакували борошно, вмонтували GPS-передавачі і як російську дипломатичну пошту доставили до РФ, пише Сlarin.

У Росії тоді вдалося заарештувати чотирьох осіб. Серед них – бухгалтер російського посольства в Аргентині, який працював там до 2016 року.

Майже рік шукали спільників. І вчора в Аргентині затримали ще двох осіб. Вони саме прилетіли в аеропорт з Риму. Один із них – 35-річний Іван Близнюк. Він – працівник місцевої поліції. З минулого року навчався у Вищому інституті громадської безпеки (ISSP). Враховуючи, що він добре знає російську мову, був своєрідним зв'язковим між міською поліцією Буенос-Айреса та Міністерством внутрішніх справ Росії – допомагав домовитися про стажування аргентинських поліцейських у РФ.

У соцмережах Близнюк вказав, що він - "офіцер зв'язку з дипломатичними представництвами в галузі безпеки", вказував на свої зв'язки з Росією. Також там вказано, що він ніби закінчив Московський університет та Університет Міністерства внутрішніх справ у Санкт-Петербурзі.

Сьогодні Близнюка відсторонили від роботи в аргентинській поліції.

Схожі новини