Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США інвестували понад $2 мільярди в успіх України, - Держдеп

  • 22.02.2018, 10:28
  • 869

США інвестували в успіх України понад $2 млрд. Про це на виступі в академії Міністерства закордонних справ України заявив заступник держсекретаря США Джон Салліван.

Повідомляє УНІАН.

"Вільна і економічно успішна Україна є одним з найбільших страхів Кремля - і це найбільша надія українського народу. США інвестували в успіх України, надавши допомогу більш ніж на $2 млрд для досягнення цієї мети", - зазначив Салліван.

За його словами, США підтримують Україну в зв'язку з тим, що вона володіє великим невикористаним потенціалом. Крім того, він підкреслив, що боротьба з корупцією в Україні не менш важлива, ніж протидія російській агресії. "Ці дві боротьби - дві сторони однієї й тієї ж монети. Пріоритет обох є питанням національної безпеки. Для України вкрай важливо прагнути до глибокої, всеохоплюючої та своєчасної реформи", - додав Салліван.

Додамо, президент Петро Порошенко домовився із заступником секретаря Держдепу продовжити санкції проти Росії. Крім того, сторони обговорили ситуацію на Донбасі, а також подальші кроки в рамках мирного врегулювання. Зокрема, сторони обмінялися думками з питання розміщення ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі.

Схожі новини