Передплата 2024 «Добрий господар»

Понад 1000 загиблих: в ООН назвали ескалацію в Сирії однією з найкривавіших за всю історію конфлікту

  • 11.02.2018, 13:50
  • 778

Від авіаударів у Сирії з початку лютого загинула понад тисяча цивільних. Більшість із них загинули в результаті ударів сирійської авіації, яку підтримує Росія.

Про це йдеться у доповіді ООН, передає Радіо Свобода.

У доповіді Ради з прав людини ООН говориться, що це один із найжорстокіших періодів за весь час війни в Сирії. “Тільки в перший тиждень лютого було зареєстровано понад 1000 жертв серед цивільного населення від повітряних ударів”, – наголошується в заяві.

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш закликав до негайної деескалації в Сирії після того, як Ізраїль завдав повітряних ударів по цій країні. Прес-секретар генерального секретаря Стефан Дюжаррік 10 лютого заявив, що Ґутерріш “уважно стежить за тривожною військовою ескалацією на всій території Сирії і небезпечним перенесенням військових дій через її кордони”.

Дюжаррік від імені генсека ООН підкреслив, що всі сторони конфлікту в Сирії і в регіоні повинні дотримуватися міжнародного права на тлі спалаху насильства, включно з повітряними ударами Ізраїлю по підтримуваних Іраном силах і вторгненням турецьких військ у північну Сирію. Ґутерріш “закликає всіх працювати для негайної і безумовної деескалації насильства”.

Схожі новини