Передплата 2024 «Добрий господар»

Ще одному нардепу "бурштинової справи" суд дозволив зняти електронний браслет стеження

  • 09.02.2018, 15:38
  • 826

Солом’янський районний суд Києва продовжив ще на два місяці запобіжний захід для народного депутата України (позафракційного) Борислава Розенблата, дозволивши при цьому зняти електронний браслет.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Борислава Розенблата Олексій Шевчук.

За його словами, 9 лютого Солом’янський районний суд Києва, розглянувши клопотання прокурора щодо продовження терміну дій зобов'язань, покладених на Борислава Розенблата, задовольнив прохання частково. У вигляді запобіжного заходу підозрюваного нині діють особисті зобов'язання: прибувати до детектива, прокурора або до суду на першу вимогу, повідомляти слідству і суду про зміну місця проживання або роботи, здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон і утриматися від спілкування з деякими особами, які проходять у справі.

Раніше Солом’янський райсуд Києва скасував зобов'язання носити електронний браслет народному депутату України (фракція "Народний фронт") Максиму Полякову.

На брифінгу 8 лютого керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що антикорупційні органи планують завершити розслідування провадження стосовно народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова до кінця лютого-березня.

Нагадаємо, народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков є фігурантами так званої бурштинової справи. Цих депутатів підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов'язаних із видобутком бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.

Схожі новини