Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд дозволив народному депутату зняти електронний браслет стеження

  • 08.02.2018, 18:40
  • 952

Солом'янський районний суд скасував зобов'язання носити електронний браслет депутату Максиму Полякову.

Про таке рішення суду повідомив адвокат депутата Петро Бойко, передає Українська правда.

"Так, суд прийняв рішення зняти електронний браслет", - сказав він.

"Сьогодні суд аналізував ризики і зрозумів, що ризики істотно зменшились. Залишилось проведення експертиз і отримання документів від ФРН, які стосувалися Розенблата (Борислава Розенблата, депутата, який проходить по ті же кримінальній справі – ред.), а не Полякова", - сказав він.

"Тому суд дійшов висновку, що оскільки лишилися прості слідчі дії, тому надмірні обов'язки не потрібні", - додав він.

Бойко також зазначив, що серед обов'язків лишилися застава, обов'язок з'являтися до детектива, прокурора чи до суду за першим викликом, не спілкуватися зі свідками, здати паспорти органам досудового слідства і не виїжджати за межі України без дозволу.

Він також висловив думку, що це було останнє продовження зобов'язань Полякову, і скоро буде завершено досудове слідство, і будуть відкриті матеріали досудового розслідування.

Як відомо, НАБУ розслідує справу щодо можливої участі Полякова у злочинній схемі з видобутку бурштину, пов'язаній з незаконним збагаченням та отриманням хабара.

25 липня Поляков вніс призначену судом заставу у 304 тисячі гривень.

Але на початку вересня Солом'янський райсуд Києва спрямував цю заставу у дохід держави і призначив йому нову - у розмірі 608 тисяч гривень, бо депутат довго чинив опір правоохоронцям і відмовлявся вдягати електронний браслет стеження.

21 вересня 2017 року Поляков вніс заставу в розмірі 608 тис. гривень.

Схожі новини