Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Синоптики попереджають про сильні снігопади в Україні

  • 08.02.2018, 09:10
  • 836

Сьогодні, 8 лютого 2018 року на території України очікуються снігопади, місцями сильні, в південних регіонах пройдуть дощі, денна температура від -1 до +9.

Про це повідомляє Гідрометцентр при Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

За даними українських синоптиків, на заході пройдуть сильні снігопади, місцями з дощем, температура повітря від -1 до +3. У північних регіонах теж очікується сніг, вдень від -1 до +2. В центральній частині дощі з мокрим снігом, температура повітря від 0 до +3. На сході сніг, вдень від 0 до +2, у південних регіонах дощі, температура від +4 до +9.

Вдень 8 лютого в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу.

Вітер південно-східний, східний, 7-12 м/с, вдень на Лівобережжі окремі пориви 15-20 м/с. Температура вночі 2-7° морозу, на Чернігівщині та Сумщині до 10° морозу, на заході та півдні країни близько 0°; вдень від 2° морозу до 3° тепла, в південній частині 4-9° тепла.

Протягом 9 лютого: в Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Житомиській, Черкаській, місцями Київській та Чернігівській областях сильний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини (приріст снігового покриву 10-20 см), на дорогах ожеледиця; в Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 7-12, вночі на Лівобережжі окремі пориви 15-20 м/с. Температура в західних областях вночі та вдень 0-5° морозу; на решті території від 2° морозу до 3° тепла, на півдні країни 1-6° тепла.

Схожі новини