Передплата 2024 ВЗ

Посол ЄС встановив дедлайн для створення Антикорупційного суду в Україні 

  • 06.02.2018, 09:19
  • 989

Посол Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Україна повинна створити Антикорупційний суд до президентських виборів.

Про це він заявив 5 лютого на зустрічі з народними депутатами, членами міжфракційного об'єднання Єврооптимісти, передає Ліга.net

За його словами, щодо боротьби з корупцією Україна повинна визначити "червону лінію". Мінгареллі зазначив, що корупція є в багатьох країнах, але скрізь є "червона лінія".

"Україні потрібно вибудувати таку лінію. Тому потрібен Антикорупційний суд до виборів, і почати впровадження реформи приватизації та інші", - сказав посол ЄС

Нагадаємо, наступні вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Міжнародний валютний фонд раніше заявив, що ключовими умовами виділення траншу кредиту є прийняття закону про Антикорупційний суд, а також виконання обіцянок щодо приведення цін на газ до ринкового рівня.

23 грудня в Верховній Раді зареєстрували законопроект президента Петра Порошенка про Антикорупційний суді

Євросоюз розкритикував президентський законопроект, заявивши, що він суперечить обіцянкам Києва та рекомендації Венеціанської комісії.

Розкритикував проект закону і МВФ, стверджуючи, що окремі його положення не сумісні із зобов'язаннями України за програмою співпраці з Фондом, а також суперечать рекомендаціям Венеціанської комісії.

Зауваження МВФ стосуються процедури добору суддів, положень закону, спрямованих на гальмування створення Антикорупційного суду, а також щодо юрисдикції суду. Всього в МВФ зробили дев'ять системних зауважень.

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що після реєстрації законопроекту про Антикорупційний суд в ВР, його необхідно включити його до порядку денного і врахувати рекомендації Венеціанської комісії.

Схожі новини