Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні встановили нові правила приватизації майна

  • 18.01.2018, 16:39
  • 926

Верховна Рада України (ВРУ) прийняла закон № 7066 Про приватизацію державного та комунального майна.

Про це повідомляє 112 Україна.

Законопроект передбачає спрощення градації об'єктів приватизації - залишається тільки велика з вартістю активів понад 250 млн грн і мала. Також у документі йдеться, що перелік об'єктів великої приватизації затверджує Кабмін за поданням Фонду державного майна України; малої приватизації - Фонд держмайна; комунальної власності - місцеві ради.

Об'єкти малої приватизації мають намір продавати виключно на електронних аукціонах.

Також прийнятий законопроект расширює перелік об'єктів, які не можна приватизувати - до них віднесли державні медустанови і установи освіти.

Крім того, до переліку тих, хто не може бути покупцем, додали держави, признані ВРУ агресором і підконтрольних їй, юрособи, дані про бенефіциарних власників яких не розкриті і фізичні і юридичні особи, які перебувають під санкціями.

Контролювати здійснення приватизації буде Спеціальна контрольна комісія ВР з питань приватизації.

Раніше повідомлялося, що Кабмін вирішив взяти у борг ще 14 млрд грн через зрив приватизації у 2017 році. На 2018 рік заплановано отримати 21,3 млрд грн від приватизації.

У 2018 році Фонд держмайна запланував продаж близько 200 підприємств з різних галузей: транспортні, хімічні, машинобудівні, сільськогосподарські, вугільні та інші.

Пізніше повідомлялося, що ФДМУ почав підготовку до конкурсів з продажу 20 великих підприємств.

Схожі новини