Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Головою Приватбанку призначений чех Петр Крумханзл

  • 11.01.2018, 14:36
  • 564

Його останнє місце роботи - COO китайського Home Credit China.

Прес-служба Приватбанку підтвердила призначення Крумханзла.

"У процесі оцінювання кандидатів на посади в правлінні Приватбанку ми передусім керувалися такими критеріями, як високий професіоналізм, досвід роботи в провідних банках ЄС, орієнтованість на результат, ґрунтовний досвід в операційному управлінні та впровадженні інструментів контролю. Петр відповідає всім цим основним вимогам, і він вже довів на практиці свою здатність ефективно реорганізувати слабкі сторони банків. Зосередженість на трансформаціях з метою вдосконалення операційної ефективності є його незаперечною перевагою. Особисто мені він здався натхненною і високомотивованою людиною. Крім того, він буде зосереджений більше на операційному управлінні банком, ніж на саморекламі. Також Петр вільно володіє англійською та російською мовами, що значно сприятиме ефективній взаємодії з іншими членами посиленої команди Приватбанку", - прокоментував призначення голова наглядової ради Приватбанку Енгін Акчакоча.

Крумханзль з 2004-го по 2008 рік працював у чеському Raiffeisenbank операційним директором; з 2008-го по 2011 рік працював в Україні в "Райффайзен Банку Аваль" операційним директором.

З 2011-го по 2013 рік працював у компанії Interim Management & Consulting, з 2013-го по 2016 рік головним операційним директором у словенській філії австрійської компанії Heta Asset Resolution.

Останнє місце роботи - головний операційний директор (Chief Operating Officer) у китайському Home Credit China (з травня 2016 року дотепер).

Крумханзль за освітою математик, але з недавнього часу в Україні дозволено керувати банками людям без профільної освіти (економіка, менеджмент і право). У законодавстві тепер прописана вимога "професійної придатності" керівника банку. Вона визначається як сукупність знань, професійного та управлінського досвіду особи, необхідних для належного виконання посадових обов'язків керівника банку з урахуванням бізнес-плану і стратегії банку, а також функціонального навантаження і сфери відповідальності конкретного керівника банку.

Схожі новини