Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Росії відповіли на нові звинувачення Польщі про вибух на борту президента Качиньського

  • 11.01.2018, 12:18
  • 739

Висновок підкомісії Міноборони Польщі у справах повторного розслідування авіакатастрофи під Смоленськом, під час якої загинув президент Лех Качиньский, про знищення крила Ту-154М в результаті вибуху є "замовленням" на погіршення російсько-польських відносин.

Про це заявив перший заступник голови Комітету Ради Федерації Федеральних зборів РФ з оборони і безпеки Франц Клінцевич.

"Польська урядова комісія, назвавши вибух в якості причини катастрофи президентського авіалайнера Ту-154М під Смоленськом, виконала політичне замовлення на погіршення російсько-польських відносин", - зазначив російський сенатор.

За його словами, в політиці Польщі переважає "русофобський тренд".

"Вважаю, що з нашого боку продовжувати далі цю дискусію абсолютно безглуздо. Нинішня польська влада свій вибір зробила. Русофобський тренд, нав'язаний Польщі ззовні, перемагає за явною перевагою природні для двох сусідніх країн добрі стосунки", - каже Клінцевич.

"Але тепер, раз вже така версія стала в Польщі єдиною, ми чекаємо, що відповідні служби цієї країни повідають світу: хто, як і з якою метою заклав у Польщі бомби в президентський літак. Врешті-решт треба бути послідовними", - підсумував російський політик.