Передплата 2024 ВЗ

Угорщина відновила систематичні перевірки на кордонах

  • 09.11.2017, 14:53
  • 1 836

Угорщина вирішила повернутися до систематичних перевірок на кордонах. Відповідний урядовий указ був опублікований у державному «Угорському віснику» в середу 8 листопада, пише Mukachevo.net.

Як зазначається, 9 травня 2017 року Угорщина вирішила призупинити систематичні перевірки на своїх кордонах через довгі черги. Тоді ж уряд Угорщини заявив, що тимчасово призупиняє застосування нових правил ЄС про систематичні перевірки на своїх кордонах. За словами Кароя Контрата, заступника парламентського комітету Міністерства внутрішніх справ країни, через застосування нових правил в деяких областях виникли довгі черги на пунктах перетину кордону.

Також були побоювання, що час очікування у літній туристичний сезон суттєво зросте. Відповідно, був застосований лише вибірковий, поглиблений огляд подорожуючих через кордон. Восени туристичний сезон завершено і Угорщина вирішила повернутися до більш суворих правил перетину своїх кордонів. Фахівці наголосили на тому, що це призведе до негативних наслідків, зокрема, до збільшення часу очікування на кордонах.

Схожі новини