Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мер Львова відзначив спортсменів Міжнародних змагань Invictus Games Toronto 2017

  • 05.10.2017, 12:31
  • 1 040

Сьогодні, 5 жовтня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із спортсменами Міжнародних змагань Invictus Games Toronto 2017 («Ігри Нескорених»). На сесії міської ради спортсменам вручили срібні ювілейні монети Короля Данила Галицького. Також буде надано грошову винагороду у розмірі 25 тис. грн. кожному спортсмену. Мер подякував львів’янам за здобутки у спортивних змаганнях.

«Мені дуже приємно з вами особисто познайомитися. Ми в кожному році все більше грошей з місцевого бюджету виділяємо на розвиток спорту, на інфраструктуру. Місяць тому проходив парком імені Богдана Хмельницького і ми там робимо реконструкцію стадіону, ми робимо прекрасні трибуни. На Сихові зараз оголошуємо Міжнародний конкурс на проект будівництва комплексу для ігрових видів спорту. Це має бути великий комплекс з басейном. І сьогодні ми шукаємо порозуміння з інвестором, який почав будувати на 10 тис. людей великий комплекс на вул. Ряшівській. Наше завдання: максимально збільшувати нову спортивну інфраструктуру, щоб люди мали де займатися, ми також інвестуємо кошти в інфраструктура для конференцій, щоб люди сюди приїжджали, бачили місто, вкладали свої кошти. Ми почали робити велоінфраструктуру, в наших планах до 2020 року прокласти 226 км. велодоріжок.

Ми зараз прийняли програму, що в тих будинках, де живуть люди, які потребують такої підтримки, будемо робити окремі ліфти чи підйомники. Ми зараз готуємо по всіх таких випадках індивідуальні проекти, які потрібно робити, щоб людина могла самостійно з’їхати і піднятися. Наступного тижня у нас буде комітет по доступності. Було би цікаво також почути ваші думки», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також домовились, щоб перевірити усі пандуси, які є в місті. Герої погодились, аби їх включили в робочу групу міста щодо доступності.

«Нам Бог їх послав. Часто в житті щось має статись, щоб ти усвідомив. Ми сьогодні перед сесією багато на зустрічі говорили про доступність. Наступного тижня будемо мати комітет по доступності. Хлопці приїхали з Канади і порівнюють, як у Канаді і як в Україні. Роботи у нас багато. У нас народилась добра думка: у Львові будується багато пандусів. Ми на виконкомі розглянемо і приймемо, що коли ми приймаємо в експлуатацію пандус, то той, хто його проектував і будував, будуть самі показувати, як цей пандус працює.

Думаю, якщо ми до наших скромних нагород дамо по 25 тис грн від міста — це буде правильно», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова, під час відзначення спортсменів на сесії міської ради.

На зустрічі з міським головою були присутні тренер Леся Шах, майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з лука, яка готувала спортсменів на громадських засадах, а також спортсмени-військовослужбовці: Роман Панченко - чемпіон в особистій першості (зі стрільби з лука), Дмитро Сидорук - 2-ге місце в особистій першості, Катерина Михайлова — срібний призер, Сергій Калитюк - учасник змагань.

Нагадаємо, 23 вересня в Торонто (Канада) офіційно відкрили міжнародні змагання Invictus Games Toronto 2017 («Ігри Нескорених»). На церемонії відкриття були 550 спортсменів з 17 країн, їхні родичі, друзі, волонтери та глядачі з усього світу.

Загалом в основному складі української команди було 15 учасників та 15 учасників в резервному складі. Українці отримали 14 нагород: 8 золотих, 3 срібних і 3 бронзових медалі. Серед них — троє львів’ян, зокрема: Роман Панченко, який отримав золоту медаль зі стрільби з луку серед початківців та срібну медаль в командному заліку зі стрільби з лука серед початківців; Дмитро Сидорук, який здобув срібну медаль зі стрільби з луку серед професіоналів; Катерина Михайлова, яка виборола срібну медаль в командному заліку зі стрільби з лука серед початківців.

У Торонто українці змагалися у шести видах спорту — гребля, плавання, пауерліфтінг, велоспорт, легка атлетика та стрільба з луку.

У складі збірної команди України п’ятеро воїнів зі Львова, зокрема - члени основного складу: Катерина Михайлова (єдина жінка в команді), Роман Панченко та Дмитро Сидорук; а в резервному складі - Дмитро Афанасьєв; у складі супроводу - Сергій Калитюк.

Катерина Михайлова взяла участь у змаганнях з пауерліфтингу, стрільби з лука та велоспорту; Дмитро Сидорук змагався у легкій атлетиці та стрільбі з лука; а Роман Панченко та Дмитро Афанасьєв заявилися у стрільбі з лука.

Схожі новини