Передплата 2024 «Добра кухня»

Трагедія в дитячому таборі. Екс-посадовцю Одеської мерії вручили підозру

  • 04.10.2017, 16:59
  • 866

ЗМІ повідомляють, що підозрюваною стала колишній віце-мер Одеси з гуманітарних питаннь Зінаїді Цвірінько.

В Одесі прокуратура вручила підозру колишньому посадовцю Одеської міськради у справі щодо пожежі в одеському оздоровчому комплексі «Вікторія», внаслідок якої загинули троє дітей. Про це в вівторок, 3 жовтня, у Facebook повідомив радник керівника обласного управління Нацполіції Руслан Форостяк.

Так, екс-чиновнику інкримінують порушення ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення, що спричинило тяжкі наслідки). Стаття передбачає покарання у вигляді арешту на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

«Сьогодні Прокуратура вручила підозру за правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 367 КК України, колишньому посадовцю високого рангу виконавчої влади Одеської міської ради, у рамках слідчих дій у справі про пожежу у дитячому таборі Вікторія», — написав Форостяк.

Місцеве видання "Думская" з посиланням на джерела в прокуратурі повідомила, що підозру вручили колишньому віце-меру Одеси з гуманітарних питаннь Зінаїді Цвірінько. Повідомляється,що слідчий вимагатиме для неї домашній арешт.

Нагадаємо, у ніч на 16 вересня в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. У результаті загинуло троє дітей. Поліція відкрила провадження ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Схожі новини