Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ветошко буде міжнародним гросмейстером 

  • 17.01.2017, 10:00
  • 2 425

До символічного клубу львівських гросмейстерів увійде незабаром новий член – Володимир Ветошко (на фото).

Ветошко буде міжнародним гросмейстером 
Ветошко буде міжнародним гросмейстером 

18-річний студент ЛНУ ім. Франка, здобувши дві перемоги за один із клубів “екстра-ліги” Словаччини, де він виступає, досяг у рейтингу гросмейстерського рівня.

Ветошко перейшов позначку в 2500 очок, що дозволяє одержати почесне міжнародне шахове звання. Торік відповідні норми Володя виконав тричі, тож восени Конгрес ФІДЕ присвоїть львівському студентові звання міжнародного гросмейстера. В історії львівських шахів Ветошко буде гросмейстером №45. А першим 55 років тому став незабутній Лео­нід Штейн.

Успіх прийшов до Ветошка того дня, коли в одного з його тренерів, Володимира Грабінського, був день народження. Шахіст зробив наставнику приємний подарунок! А починав хлопець змалку під керівництвом ініціа­тора створення шахового осередку в Городку Миколи Матвієнка. Пізніше з Ветошком працювали Володимир Мелешко, Володимир Грабінський і Михайло Олексієнко, а поруч постійно перебував батько — Богдан Ветошко, наставник і вболівальник.

А тим часом...

У Вейк-ан-Зеє (Нідерланди) стартував перший цього року екстра-турнір, що веде свою традицію з 1938 року. У головному турнірі грають гросмейстери з перших рядків світового рейтинг-списку, на чолі з чемпіоном світу норвежцем Магнусом Карлсеном. Лідерство на старті захопив український шахіст Павло Ельянов, який єдиний з учасників здобув у перших двох турах дві перемоги - над угорцем Ріхардом Раппортом і голландцем Люком Ван Велі. З Карлсеном Ельянов гратиме у передостанньому турі.

Схожі новини