Передплата 2024 ВЗ

Родичі жертв катастрофи MH17 подали чотири позови проти України

  • 30.09.2016, 14:46
  • 1 041

Від родичів загиблих в літаку рейсу MH17 "Малазійських авіаліній" подані вже десятки позовів до судів, і чотири з них - проти України.

Про це розповіла юрист-кримінолог Ганна Маляр в ефірі ток-шоу "Право на владу" на "1+1", передає Еспресо.TV.

За її інформацією, всього подано 33 позови. 18 з них - проти екс-ватажка бойовиків "ДНР" Ігоря Гіркіна, багато позовів подано проти "Малайзійських авіаліній" і виробника "Боїнгів", чотири позови - проти України.

"Така юридична різноманітність говорить про те, що буде надзвичайно складно визначити когось одного винного. У цій трагедії є прямий винуватець - безпосередньо особа, яка націлилося, і та, яка віддавала команди, а також є і непрямі винуватці. І на жаль, Україна в цьому списку ", - сказала Маляр.

При цьому юрист зазначила, що в позовах проти України не останню роль відіграє Росія. Так, перший позов був поданий громадянкою Німеччини, але росіянкою за національністю, яка свого часу емігрувала з РФ.

Адвокатом по чотирьох справах проти України виступає німецький юрист Ельмар Гімулла, який кілька років був радником російського уряду. Він наполягає на тому, що Україна була відповідальна за свій повітряний простір в період, коли був збитий МН17, тому повинна відповідати.

Схожі новини