Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівська облрада виділила ₴15 млн на проїзд пільговиків в обласних маршрутках

  • 31.05.2016, 13:52
  • 1 042

Львівська облрада виділила 15 млн грн на компенсацію пільгового проїзду у приміських маршрутках.

Ці кошти мають пропорційно розділити між 59 перевізниками, які працюють на території Львівщини. Ще 5,1 млн грн перевізники мають отримати із районних бюджетів. Це передбачено програмою компенсації пільгового проїзду, прийнятою під час сесії облради 31 травня.

«У минулих роках видатки на компенсації пільгового проїзду здійснювались за рахунок коштів субвенції з державного бюджету. У 2015 році для Львівщини було виділено субвенції на 91,7 млн грн. У цьому році для місцевих бюджетів такої субвенції не передбачено... За попередніми підрахунками для повного покриття витрат доходів перевізників від пільгового перевезення окремих категорій громадян необхідне фінансування в сумі близько 240 млн грн», — йдеться у тексті програмі.

Розподіл коштів на відшкодування пільгового проїзду по районах

У тексті рішення облради також зазначено, що загалом на Львівщині пільговим проїздом у обласних маршрутках користуються близько 713 тис. осіб.

Під час розгляду цього питання у сесійній залі заступник начальника департаменту соціального захисту ЛОДА Оксана Соболь заявила, що облрада виділяє лише 6% коштів, які необхідні для покриття витрат на проїзд пільговиків. За її словами, 15 млн грн дозволять користуватися пільговим проїздом пенсіонерам за віком, інвалідам I і II груп, учасникам бойових дій, особам, які постраждали від катастрофи на ЧАЕС, дітям-сиротам, ветеранам УПА та деяким іншим категоріям.

Після затверження цієї програми ЛОДА розробить окремий порядок виділення коштів перевізникам. Розподілом коштів по районах займатимуться регіональні органи соцзахисту.

Зазначимо, що 15 квітня львівські перевізники скоротили кількість категорій пільговиків, яких погоджувалися возити безкоштовно у приміських та міжміських маршрутках.

Після нарад із чиновниками Львівської облдержадміністрації перевізники погодилися залишити безкоштовний проїзд лише для учасників АТО та членів родин загиблих учасників АТО та інвалідів І групи, а всіх інших категорій пільговиків зобов'язали оплачувати 50% ціни проїзду.