Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівський суд узаконив скандальну новобудову на вул. Снопківській

  • 26.01.2016, 12:25
  • 1 687

Залізничний районний суд Львова ввів в експлуатацію скандальну забудову на вул. Снопківській, 18-а.

Про це ZAXID.NET повідомила заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак.

За її словами, суд прийняв рішення ще у жовтні минулого року, однак ані Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області, ані представники органів місцевого самоврядування не залучалися до цієї справи, а тому донедавна і не знали про цю справу.

«Наразі невідомо, хто подав до суду — у рішенні приховано всі прізвища та назви юридичних осіб (там пише особа_1, особа_2 і особа_3). Чітко зрозуміло лише, що це був спір між кількома фізичними особами, на підставі якого Залізничний районний суд прийняв рішення про введення в експлуатацію будівлі на Снопківській. Також цим рішенням за фізичною особою визнано право власності на весь той 23-квартирний житловий будинок», — розповіла Ірина Гримак.

Ще у липні ДАБІ подала до суду, аби домогтися знесення самобуду на Снопківській, 18-а, оскільки цей будинок зводився без виданих містобудівних умов та обмежень, з порушенням генплану міста і без права на виконання будівельних робіт. Поки розглядалася ця справа ДАБІ також звернулася до суду із заявою про зупинку будь-яких будівельних робіт на Снопківській. Однак у грудні 2015 року Львівський окружний адміністративний суд відмовив ДАБІ у задоволенні позову.

«Натомість рішення про введення в експлуатацію з'явилося ще восени і досі нам про нього не було відомо — ДАБІ не залучали до цього процесу. Взагалі до цієї справи не залучали жодного з представників державних виконавчих органів чи органів місцевого самоврядування. Зараз прокуратура вивчає усі матеріали і готує апеляцію на рішення Залізничного райсуду», - розповіла Ірина Гримак.

За її словами, рішення суду є незрозумілим хоча б тому, що сам будинок на Снопківській навіть не добудований.

«Я не знаю, як трактувати рішення про введення в експлуатацію, адже тут щонайменше є порушення будівельного законодавства — будинок навіть візуально не виглядає на такий, що є добудований. До того ж біля цього будинку, який будується самовільно, з'явилася ще й добудова, яка взагалі виходить за межі ділянки, що була надана у приватну власність», - додає Гримак.

Схожі новини