Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Вишеградська група" за добровільні квоти на мігрантів

  • 05.09.2015, 11:52
  • 732

“Вишеградська група” (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) виступає проти будь-яких зобов’язуючих і постійних квот на прийом мігрантів. Країни “четвірки” наполягають на добровільному принципі розподілу мігрантів, які прибувають до Європи з півдня.

Про це йдеться у спільній заяві групи за результатами зустрічі прем'єр-міністрів у Празі напередодні, повідомляє Укрінформ.

“Будь-які пропозиції у напрямку запровадження зобов'язуючих і постійних квот (на прийом біженців - Ред.) у рамках механізмів солідарності були б неприйнятними”,- йдеться у заяві.

На переконання країн "четвірки", потрібно запровадити принцип добровільного розподілу квот, аби кожна країна могла самостійно вирішувати це питання відповідно до власного досвіду і фінансових можливостей.

У заяві наголошується на потребі співпрацювати в питанні некерованої міграції з міжнародною спільнотою, особливо з ООН, Африканським союзом, Лігою арабських держав.

Читайте також: Прикордонні загорожі не вирішать тему міграції — Штайнмаєр

Одним з основних елементів спільної діяльності ЄС в цьому напрямку в найближчі місяці має бути більш активна участь у вирішенні проблем у Сирії, Лівії і на Близькому Сході.

Позиція “четвірки” буде спільною у рамках підготовки до позачергової зустрічі глав МВС країн ЄС 14 вересня і засіданні Європейської ради у жовтні.

Єврокомісія у п'ятницю офіційно запропонувала додатково розмістити у країнах ЄС 120 тис. біженців, окрім 40 тис., які було вирішено розмістити в Євросоюзі у червні.

Схожі новини