Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відрізала косу й віддала на перуки онкохворим діткам

Анна Катерина знову відрощує волосся — на потреби ЗСУ

Фото з родинного альбому Уляни Катерини
Фото з родинного альбому Уляни Катерини

Львів'янка Анна Катерина закінчила 6-й клас Ліцею імені Петра Сагайдачного. Анна займається танцями і бере участь у різноманітних конкурсах і фестивалях. А найбільшою гордістю дівчинки, та й, зрештою, усієї її родини, є її волосся.

За словами мами дівчинки, Уляни Кате­рини, Анна народилася з 8-сантиметровим волоссячком. І воно не вилізло, як це буває у немовлят. Уже у двомісячному віці красуні мама заплітала дві косички, на які прикрі­плювала бантики. А коли дитину у неповні два роки віддали у дитячий садок, її волосся було нижче лопаток. Мама допомагає Анні плекати гарну косу — кожні два дні дівчинка миє голову, мама підсушує феном, лише тоді розчісує.

— Якось наша Анна прийшла зі школи і по­просила підстригти її, — розповіла журналіст­ці «ВЗ» пані Уляна. — Мовляв, однокласниці мають такі різні стрижки, от і їй захотілося. А волосся у неї на той час було справді довже­лезне. У мокрому вигляді - до п’ят. Так, ми кінчики іноді підрізали, а тут зайшла мова про конкретну стрижку. Я пояснила донечці, що було б добре, щоб її виплекана коса не пішла у смітник, а стала комусь потрібною. Розпо­віла, що є така організація, яка бере волос­сячко для онкохворих діток. І поцікавилася, чи Анна би віддала?

Десятирічній дівчинці ця ідея сподобала­ся. Вона раділа, що її волосся зможе комусь знадобитися. Понад пів метра гарного во­лосся, яке відрізали Анні, пішло на створення перук для онкохворих діток. Дівчинка захопи­лася цією ідеєю, і знову почала відрощувати коси. Відтоді минуло понад два роки. Волос­ся у дівчинки росте як на дріжджах, і збільши­лося приблизно на 40 см. Анна знову виріши­ла відрізати великий шмат для діток, яким це дуже потрібно.

— Волосся Анни вже нижче сідниць, — каже мама дівчинки. — Я зателефонувала знову у ту перукарню, де ми два роки тому відрізали коси. Як з’ясувалося, у них змінилися умови, точніше, напрям доброчинної роботи. Волос­ся не може бути коротшим, ніж 45 сантиме­трів. І його не віддають на створення перук для онкохворих діток, а продають, а виручені кошти скеровують на потреби ЗСУ. Оскільки не хочемо дуже коротко підстригати Анну, мусимо трішечки зачекати, щоб відросло.

Схожі новини