Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Костюм конкурсантки «Міс Всесвіт» друкували на 3-D принтері та оздобили 45 тис. камінців

На пошиття використано 35 метрів шифонових та органзових тканин

Фото оргкомітету «Міс Всесвіт Україна»
Фото оргкомітету «Міс Всесвіт Україна»

16 листопада у Сальвадорі відбудеться конкурс краси «Міс Всесвіт», де Україну представлятиме красуня з Києва, співачка, майстриня йоги Ангеліна Усанова. Конкурсантки з усього світу презентуватимуть національні костюми. Українка одягне костюм «Берегиня Мати», де жінка притискає до грудей фігуру дитину-ангела.

«Світ повинен запам’ятати жахливу статистику, щоб захистити українських дітей»

Як розповіла для «ВЗ» президентка конкурсу «Міс Всесвіт Україна» Анна Філімонова, костюм виготовлений із тканини блакитного кольору — символ мирного неба. Білий та молочний кольори — символи миру. Синій та жовтий — кольори прапора України.

«Золоті елементи костюма „Берегиня Мати“ — це броня, що символізує силу кожної української матері, яка захищає своїх дітей. Фігурка золотого янголятка — символ безцінного життя кожної дитини, — наголошує моя співрозмовниця. — Костюм створювали в Україні упродовж півтора місяця. Було використано 35 метрів шифонових та органзових тканин. Поверх тканини надрукований принт у вигляді хмаринок і блакитного неба. Деякі елементи костюма розроблялися і друкувалися на 3D принтері. Для оздоблення костюма використано приблизно 45 тисяч декоративних камінців. У розробці та створенні костюма брала участь велика команда з України — конструктори, кравчині, майстри по роботі зі шкірою, декоратори, ілюстратор, 3D художники».

«Національний костюм нашої конкурсантки — присвята великій, священній і безумовній материнській любові та беззахисності дітей перед очима війни, — наголошує Анна Філімонова. — Матері всієї України благають про чисте й захищене небо без ракет. Моляться за життя своїх дітей, яких безжально забирає війна. Світ повинен запам’ятати жахливу статистику, щоб захистити українських дітей. Цим костюмом вкотре хочемо нагадати міжнародній спільноті про необхідність для всіх держав поважати міжнародне право та принципи, закріплені в Статуті ООН. Просимо підтримати ідею мирного неба в Україні заради наших дітей».

Хто така Ангеліна Усанова?

За корону «Міс Всесвіт» у Сальвадорі змагатиметься киянка Ангеліна Усанова. Її кандидатуру затвердили в режимі онлайн-співбесід та онлайн-голосування журі. Нагадаємо, минулих років кандидатуру обирали в Києві на спеціальному конкурсі краси. Тепер такі розважальні заходи не на часі…

Киянка Ангеліна Усанова уже поїхала до Сальвадору на підготовку до престижного конкурсу краси
Киянка Ангеліна Усанова уже поїхала до Сальвадору на підготовку до престижного конкурсу краси

Ангеліна — авторка пісень, музикантка. Після закінчення навчання в Австрії та Індії, здобула титул майстра йоги. З початку повномасштабного вторгнення рф проводить благодійні концерти з метою збору коштів на гуманітарну допомогу, допомагала знаходити житло для українських біженців в Європі, надавала моральну підтримку постраждалим від війни. ВПО зцілювала за допомоги йоги, медитації та саунд-хілінгу. Ангеліна Усанова зібрала та передала кошти для покупки машин на фронт для проєкту «Швидка евакуація».

Дівчина народилася у династії вчителів. Бабуся Усанової - заслужена вчителька України. Згодом батьки пішли в сімейний бізнес і зайнялися вишивкою. Бабуся відновила стародавню українську технологію килимової вишивки і в цій техніці вишиває та продає картини.

Схожі новини