Передплата 2024 «Добрий господар»

На конкурсі «Місіс Всесвіт-2023» у Філіппінах львів‘янки отримали почесні відзнаки

Про залаштунки конкурсу краси в Манілі розповіла національна директорка конкурсу «Місіс Всесвіт» в Україні Уляна Оксенюк

Фото Уляни Оксенюк
Фото Уляни Оксенюк

У столиці Філіппін Манілі фінішував традиційний конкурс краси для заміжніх дам — «Місіс Всесвіт-2023». За корону цьогоріч змагалися понад сто конкурсанток із різних куточків світу. Головний титул дістався представниці з Гаваїв Мераніє Гадіані.

Україну представляли дві львів'янки. Художниця та працівниця IT Наталія Ревонюк отримала титул «Перша леді Всесвіту», а також потрапила у ТОП-25 найкрасивіших жінок світу. Лікарка та волонтерка, дружина військового Уляна Думська виборола другу найпрестижнішу корону конкурсу — «Топ Всесвіт». Уляна на волонтерських засадах допомагає в Національному реабілітаційному центрі Unbroken. Наталія захоплюється мистецтвом. Її полотна експонували у більш ніж тридцять індивідуальних та групових виставках, в музеях, придбані у приватні колекції.

Уляна Думська виборола другу найпрестижнішу корону конкурсу – "Топ Всесвіт".
Уляна Думська виборола другу найпрестижнішу корону конкурсу – "Топ Всесвіт".

«Цю корону отримують одиниці, її не вручають щороку — лише для обраних»

«Наталія на конкурсі в Манілі представляла Львів, а Уляна — Україну. Володарка титулу „Місіс Всесвіт-Львів“ Наталія Ревонюк виборола та ексклюзивну корону і стала „Першою леді Всесвіту“, — розповіла для „ВЗ“ національна директорка конкурсу „Місіс Всесвіт“ в Україні Уляни Оксенюк. — Цю корону отримують одиниці, її не вручають щороку — лише для обраних та унікальних жінок, які у всіх сенсах відповідають цьому званню. Попри виснаження, бо конкурс був надзвичайно насиченим, переповненим подіями та репетиціями, ми спали по 2−4 години щодня. Рада, що саме Уляна та Наталія поїхали цьогоріч на конкурс і так достойно представили Україну. Вони справжні борці, патріотки. Всюди розповідали про війну в Україні, незламність ЗСУ та міцний тил».

«росіянки трималися від нас подалі…»

Уляна Оксенюк каже, що вагалася, чи варто цього разу їхати у філіппінську Манілу, бо там братимуть участь російські учасниці. Нагадаємо, торік у Болгарії титул «Місіс Всесвіт» дістався росіянці Олені Максимовій. За логікою організаторів, коронована переможниця родом з республіки удмуртії, яка не належить до рф — це, мовляв, тимчасово окупована федерація… Торік у болгарській Софії російські учасниці неабияк зіпсували настрій українкам, які оприлюднювали на широку аудиторію шокуючі факти звірств «другої армії світу».

«У Манілі російських учасниць цього року було аж 14, представляли різні регіони рф, — продовжує розмову Уляна Оксенюк. — Деякі з них отримали почесні нагороди, увійшли в п’ятірку найкрасивіших жінок конкурсу. Під час всього конкурсу росіянки трималися від нас подалі. Під час конкурсу трапився інцидент. На форумі організатори не увімкнули відео про війну, яке підготувала Наталія. Пояснили, що через технічні причини… Але Наталія не розгубилася і сама зі сцени вісім хвилин розповіла про ситуацію в нашій державі. Іншим учасницям дають по дві хвилини на презентацію. Усі учасники в залі плакали. росіянки мовчали. За кулісами до нас підходила одна росіянка, сказала, що їй шкода, що в Україні війна».

«Деякі красуні не вміли вимовити слово Львів»

Наталія Ревонюк зробила у Манілі неабияку популяризацію Львову. Вважає, що за це жінці мерія повинна би присвоїти титул «Почесний амбасадор Львова».

Онучка відомого воїна УПА Наталія Ревонюк - перша леді Всесвіту
Онучка відомого воїна УПА Наталія Ревонюк - перша леді Всесвіту

«Деякі делегати з різних країн світу не вміли вимовити слово Львів. Тепер усі радо фотографуються з львів‘янкою, знають про кавову столицю України, — продовжує розмову Уляна Оксенюк. — Наталія є онукою відомого воїна УПА і на відкритті конкурсу вона вшанувала пам’ять дідуся своїм образом. Жінка одягла розкішну червону сукню. Її дідусь був головою крайового Львівського братства УПА, тож для неї червоний колір — це символ натхненної боротьби та сили українського духу. Інший потужний символ, який був з Наталією цього вечора, — годинник дідуся, випущений до 55 річниці з дня заснування УПА».