Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На конкурсі «Міс Україна» — свіжий скандал. Деякі учасниці співпрацюють з рф?

Львів'янка Вікторія Макарова публічно відмовилася брати участь в конкурсі «Міс Україна-2023», аби не дискредитувати в Україну в очах світової спільноти, яка виділяє зброю для ЗСУ

Колаж unian
Колаж unian

Конкурс краси «Міс України-2023» стартував із гучного скандалу. Волонтери та блогери оприлюднили шокуючу інформацію, буцімто частина учасниць співпрацюють з рф, працюють в ескорті та дружать з політиками та рестораторами з рф, які відверто підтримують війну в Україні.

Одна з таких міс, яка потрапила під лупу — 25-річна хмельничанка Оксана Магера. Блогер та громадський активіст Андрій Лузань дослідив та оприлюднив в Інстаграмі, що Оксана мешкає в Об'єднаних Арабських Еміратах, де працює дизайнеркою, має власний бренд одягу Two Soul. Усе б нічого, якби уродженка Хмельницька не дружила б з росіянкою, яка відкрито підтримує соратника путіна, відвідує ресторани російського олігарха Аркадія Новікова (був довіреним обличчям путіна в 2012 та в 2018 роках), хизується фото в кремлі. Більшість дописів в Інстаграмі Оксана Магера веде мовою окупанта…

Цьогоріч «Міс Україну» обиратимуть не професійне журі, а користувачі Інтернету, які голосуватимуть за 24 кандидатки. Через війну та ризики ракетних обстрілів, помпезного гранд-шоу в Києві не буде. Офлайн-варіант змінили на онлайн.

Претендентки на корону «Міс Україна-2023» відвідують тусовки російських олігархів в Куршевелі?

Андрій Лузань дослідив, що від початку повномасштабного вторгнення рф, в красуні, яка змагатиметься за титул «Міс Україна-2023» є лише один допис про благодійний збір. І той з’явився нещодавно, вже після того, як Оксана подалась на всеукраїнський конкурс… Блогер підкреслив, що хмельничанка практично ніяк не висловлюється про війну в Україні. Перші дописи після початку повномасштабного вторгнення в неї про подорожі, а також вітання з… міжнародним днем жінок.

Він додав, що учасниці не тільки тісно пов’язані з рф, але і займалися ескортом.

«Це тільки частина інформації про учасниць. Багато з них, зі слів колег в модельних агенствах, відвідують тусовки російських олігархів в Куршевелі як ескортниць», — написав Лузан.

«Учасниці цьогорічного конкурсу здивують вас, — продовжив допис Андрій Лузан. — Конкурс „Міс Україна“ не має права на існування. Окрім підвищення прайсу за погодинну оплату, дівчата ще супроводжують спонсорів конкурсу і в день, і вночі, якщо хочуть отримати титул. Один зі спонсорів до 22-го року був російський ресторатор Орлов. Конкурс супер, те що треба під час війни. Та й взагалі, ідея обирати дівчат по зовнішності, де журі чисто з мужиків — це прям те, за що варто боротись».

Тим часом, деякі українські волонтери на фоні скандалу з конкурсом «Міс Україна» подали ідею — перевірити, чи конкурс раптом не фінансує хтось з російських олігархів. Якщо підозри підтвердяться, тоді потрібно підписати Всеукраїнську петицію, аби відібрати в «Міс Україна» ліцензію.

Яка реакція учасниці зі Львова?

Львів'янка Вікторія Макарова, яка в січні цього року отримала титул першої віцеміс Львів-2023 відмовилася брати участь в конкурсі, бо не хоче бути присутньою там, де фігурують учасниці зі скандальною репутацією. Дівчина каже, відмовилася від боротьби за корону насамперед для того, аби не дискредитувати в Україну в очах світової спільноти, яка виділяє зброю для ЗСУ.

«Прийняла рішення не брати участь в конкурсі краси, — сказала Вікторія Макарова. — На жаль, не знала, хто буде серед учасниць. Інформація, яка з’явилася на просторах Інтернету для мене шокуюча і неприйнятна. Мої моральні принципи та гідність важливіші. Нічого спільного з людьми, які хоч якось пов’язані з росією, або замовчують геноцид українського народу, я не хочу мати».

Гендиректорка «Міс Львів» Валерія Никифорець сказала для «ВЗ», що цьогоріч з відбором на конкурс «Міс Україна» відбуваються незрозумілі речі. За правилами, на конкурс мала би піти переможниця «Міс Львів-2023» Вікторія Гедз. Але оргкомітет «Міс України» в односторонньому порядку обрав на участь Вікторію Макарову, яка отримала на конкурсі титул першої віцеміс. Про це не було повідомлено ні оргкомітет «Міс Львів», ні саму переможницю змагань Вікторію Гедз.

Телефоную Вікторії Гедз. «Мені ніхто не телефонував і нічого не попереджував, — розгублено каже дівчина. — Не образливо, що обрали іншу дівчину. Я би не поїхала на конкурс, бо після такої шокуючої інформації мені нічого там робити…».

Журналістка «ВЗ» звернулася по офіційний коментар до національного оргкомітету «Міс Україна». Очікуємо на реакцію на скандал від керівниці конкурсу краси Вероніки Щіпцової.

Схожі новини